Egmond aan Zee

Meer dan 1000 jaar geleden is het dorp ontstaan als vissersplaatsje, maar al sinds het begin van de vorige eeuw heeft het een toeristisch belang. Zowel het vissers- als het toeristische verleden zijn nog duidelijk in het straatbeeld terug te vinden. Prominent aan de boulevard staat vuurtoren Jan van Speyk die vanuit het hele dorp te zien is.

Het dorp biedt de vakantieganger veel vertier. terrassen, restaurants, en een winkelgebied met voor ieder wat wils. Zomers is er elke week wel eenevenement met veel dorps entertainment waarvan u heerlijk op het Pomppleinvanaf een terrasje kunt genieten.

De winkels zijn het hele jaar 7 dagen per week open en voor iedereen goed bereikbaar.

Het brede strand biedt talloze mogelijkheden tot ontspanning: strandstoelen, ligbedden, windschermen en strandpaviljoens.  Ook zijn er uiteraard wandel-, zwem-, zeil- en surfmogelijkheden en is het mogelijk om deel te nemen aan bijvoorbeeld: Powerkitten of Branding kanoën wat een onvergetelijke strandervaring tot gevolg heeft.

  • Open Maps Widget for Google Maps settings to configure the Google Maps API key. The map can't work without it. This is a Google's rule that all sites must follow.
  • Zelden Pas

    Esther Snijders
    Voorstraat 119
    1931 AK, Egmond aan Zee
    M: + 31 6 54 33 00 09
    T: + 31 72 506 12 82
    F: + 31 72 507 16 50
    @: zeldenpas@quicknet.nl
  • Contact

      Your Name (required)

      Your Email (required)

      Subject

      Your Message

    • Gastenboek